over

In oktober 2016 ben ik begonnen met het fotoblog op een bankje in Utrecht. Utrecht staat vol met bankjes en daar wordt veel gebruik van gemaakt. Op wisselende momenten en locaties fotografeerde ik bankjes met mensen en was ik benieuwd naar de verhalen van de ‘bankzitters’; wie zijn ze, waarom zitten ze daar?

Ik had mooie, korte ontmoetingen niet alleen met bewoners van Utrecht maar ook met toeristen en toevallige bezoekers. Allemaal zaten ze op een bankje en vonden ze het goed dat een wildvreemde fotograaf een foto van ze maakte en een gesprekje met ze aanknoopte. Ik vond het steeds weer een eer dat ik vrijwel direct het vertrouwen kreeg en ze mocht fotograferen terwijl zij ontspannen doorgingen met waar ze mee bezig waren.

Tot oktober 2017 heb ik 50 bankjes gefotografeerd en is het project afgelopen. Ik heb veel leuke reacties ontvangen, evenals tips voor bankjes die ik anders misschien had gemist. Ik heb dit project met ontzettend veel plezier gedaan!

Copyright

Op alle foto’s op deze website berust copyright. Geen enkele foto op deze website mag worden verveelvoudigd, gekopieerd, ge(her)publiceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, zij het in drukwerk of elektronisch, zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van de fotograaf.

‘Op een bankje in Utrecht’ is een fotografie project van Desiree Meulemans, grafisch ontwerp en fotografie

Stieltjesstraat 76, 3514 JD Utrecht

06 – 81326667

Privacyverklaring

Met dank aan Gerard Roos hosting